tiistai 27. syyskuuta 2011

Vapaaehtoistyötä Tel Avivissa

Olemme työskennelleet nyt kaksi päivää eri seurakunnissa ja auttaneet järjestämään ruoka- ja vaateapua sitä tarvitseville. Sen lisäksi, miten tärkeä meidän panoksemme on ollut järjestäjille ja apua tarvitseville, olen tajunnut, kuinka paljon itse olen saanut nauttia työstä. On vain niin palkitsevaa nähdä ne onnelliset ilmeet, kun asettaa lautasen eteen ja hymyilee. Jesaja 58:7-9 kuvaa niin täydellisesti, mitä todellinen lähimmäisenrakkaus voi saada aikaan:

murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi.  Silloin sinun valosi puhkeaa näkyviin kuin aamunkoi ja hetkessä sinun haavasi kasvavat umpeen. Vanhurskaus itse kulkee sinun edelläsi ja Herran kirkkaus seuraa suojanasi.  Ja Herra vastaa, kun kutsut häntä, kun huudat apua, hän sanoo: "Tässä minä olen."

Olemme jutelleet ihmisten kanssa täällä hostellilla. Osa heistä on ollut ihmeissään, miksi olemme valmiita maksamaan omat kulumme siitä, että saamme tehdä vapaaehtoistyötä täällä. Eräs meistä kertoi yhdeksi syistä sen, kuinka se kasvattaa meidän luonnettamme enemmän Kristuksen kaltaiseksi. Pari saksalaiskaveria olivat jopa niin inspiroituneita, että aikoivat kirjoittaa meistä blogiinsa. Lisäksi olemme mahdollisuuksien mukaan soittaneet hengellistä musiikkia oleskelutiloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti