keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Suunnitelmia


Tunnustaudun suunnittelijaksi. Suunnittelen kaiken mieluiten itse, eivätpähän ole muut tyrkyttämässä omia ideoitaan. Olen hyvä suunnittelija, varsinkin omasta mielestäni! Ainoa ongelma on, etteivät muut ole liikuteltavissa niiden suunnitelmien mukaan. Useimmiten syy mahtavien skenaarioiden kariutumiseen on ollut muissa. Hassu juttu!

8 kuukautta sitten vaihdoin elämäni pääsuunnittelijaa. Oli aika rankka paikka tunnustaa, etten ole tarpeeksi hyvä tai lahjakas suunnittelemaan edes omaa elämääni. Varsinkin kun tämä suunnittelija laittoi kaiken uusiksi! Asiat eivät yhtäkkiä olleet, niin kuin ne oli itse kaavaillut. Jumala kuitenkin järjesti töitä, uskovia ystäviä, kaipaamani aikaa perheen parissa ja paljon muuta! Kun mietin aikaa taaksepäin, tajuan, että olen saanut enemmän kaikkea hyvää kuin olisin saattanut ikinä toivoa.

Rukoilin kerran Raamattua lukiessani Jumalalta kohtaa, jossa voisin erityisesti kasvaa. Tuo kohta löytyi Jaakobin kirjeestä luvusta 4:
13 Kuulkaa nyt, te jotka sanotte: "Tänään tai huomenna me lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin, viivymme siellä vuoden, teemme kauppoja ja keräämme hyvät voitot."
14 Ettehän te tiedä, mitä huomispäivä tuo teidän elämäänne! Savua te olette, joka hetken näkyy ja sitten haihtuu.
15 Näin teidän tulisi sanoa: "Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä."
16 Mutta nyt te kerskutte ja rehentelette. Kaikki tuollainen kerskailu on pahasta.
17 Joka tietää, mitä on tehtävä, mutta ei tee, se syyllistyy syntiin.

Tuo osui niin arkaan paikkaan, että mökötin fiksusti ja aikuismaisesti Jumalalle muutaman päivän. Kun vain malttaisin olla sotkematta omia näppejäni asioihin! Joskus tuntuisi mukavalta vähän jouduttaa asioita tai pelata omaan pussiin ja välttää ikävät velvollisuudet. Tarvittaessa saan ylhäältä muistutusta, että kuka on pomo. Eihän se ole kivaa, mutta mahtavaa on, että tietää Taivaallisen Iskän olevan aina oikeassa. 

Pitää vain rehellisesti hyväksyä, ettei Jumala ole mikään lampun henki, joka toteuttaa kaikki toiveet. Tämän oivaltaessaan pääsee huomattavasti helpommalla. Itse vielä työstän asiaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti